Honung är en ren naturprodukt.

Du behöver inte använda flytande honung. Ställ in den honung du ska använda i en kopp i mikron några sekunder. Prova dig fram,  den  ska inte smälta bara bli mjuk.

Här kommer lite idéer (inga färdiga recept) om hur du kan använda honung i matlagningen.

I marinader både till kött, kyckling och fisk. Prova dig fram till vad du tycker blir gott.

Som förrätt med getost (chevre) 1 skiva gott vitt bröd med ca 1 cm ostskiva, ringla honung över och sätt in i ugnen. Servera med t ex färska fikon eller grillad paprika.

Saltgurka med smetana eller creme fraiche och honung.

Glasera blandade rotfrukter i ugn. Smör över rotfrukterna och honung ringlat över. Blanda om och ställ in i ugnen. Blanda om några gånger till rotfrukterna är mjuka.

Yoghurt med nötter och honung.

Gör din egen musli med honung.

Frukostgröten med honung ringlat över

På smörgåsen i stället för marmelad eller blanda med lika delar smör till smörgåsen.

Söta din milkshake eller smoothie med honung.

Vid bakning:

Du kan ersätta sockret med honung när du bakar matbröd. (eller ersätt en del)

När du bakar kakor med mer socker kan du byta hälften. Pröva dig fram till vad du själv tycker är godast.

Honung innehåller 20 % vatten och 80 % socker så reducera vätskemängden.

1 dl honung väger 140 g           1 dl socker väger 90 g